Trainingsaanbod

iDOE ontwikkelt en organiseert diverse workshops en trainingen voor vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Dit aanbod draagt bij aan het versterken van vrijwillige inzet en de ontplooïng van het individu. Op deze pagina meer informatie. Al het actuele trainingsaanbod staat op onze AGENDA

Aanbod iDOE

Maatschappelijke organisaties en vrijwilligers kunnen bij iDOE terecht voor diverse workshops en trainingen. De onderwerpen variëren naar behoefte; van oriëntatiebijeenkomsten tot aan bestuurstrainingen. Ook de duur varieert; van een eenmalige workshop ‘Social Media’ tot een intensieve vierdaagse training ‘Vrijwilligersbeleid en -Management’. Om de inhoud van de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften, ontwikkelt iDOE veelal de trainingen zelf en vindt aanmelding plaats middels een kleine enquête. Ook na de training kun je bij iDOE terecht voor informatie en advies over alle onderwerpen rondom vrijwillige inzet.

Incompany
Indien je als organisatie in de regio Leiden/Oegstgeest interesse hebt in een bepaalde training, kunnen wij in overleg de training binnen jullie organisatie komen geven. Deze condities vallen niet binnen de gemeentelijke subsidie, er wordt een incompany-tarief berekend.

IVA-training
Gezellig nog even een hapje en drankje na de sport of cursus. Barvrijwilligers en medewerkers doen belangrijk werk en het brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.De Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) biedt de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan en is verplicht volgens de Drank- en Horecawet. Door die verplichting

De IVA-training biedt naast het verantwoord alcohol schenken, kennis over alcohol en wettelijke voorschriften en het omgaan met weerstand/agressie. De deelnemers ontvangen een certificaat. Interesse in de IVA-training? Klik hier

 

PODIUM

IDOE biedt, als expert in verbinden, maatschappelijke organisaties per jaar per sector een PODIUM; een methodiek voor het bundelen van activiteiten en presenteren.
De aandacht die per jaar aan de bepaalde sector wordt besteed bestaat onder andere uit een netwerkbijeenkomst, trainingen en workshops voor vrijwilligers binnen de sector, het versterken van wijkgerichte netwerken rondom de sector, stimulering en waarderingsactiviteiten.

PODIUM start bij de basis; wat is de bron van iemands geluk? Iets doen vanuit interesse (sectorgericht), deze interesse delen met anderen en dat je kracht/talent gezien en persoonlijk gewaardeerd wordt…signaleert iDOE na jarenlange ervaring met vrijwillige inzet. 

Aanbod Verder

Verder brengt vrijwillige inzet verder. Verder is het netwerk  waar vrijwilligers en organisaties scholing voor en door vrijwillige inzet in Leiden en omstreken afstemt, bundelt en verbreedt.
Kennis, middelen, ervaringen en scholing delen met vrijwilligers en organisaties is de basis waarop wij verder willen groeien vanuit het uitgangspunt ‘Samen komen wij verder’.Door deze unieke samenwerking  wordt zo een breed, open, kosteloos aanbod in de vorm van workshops, trainingen, informatiebijeenkomsten, individuele coaching, presentaties, MEET-Inn’s georganiseerd.
 
Verder gelooft in vrijwillige inzet en richt zich als netwerk op alle vormen van vrijwillige inzet en alle sectoren.  Iedereen die vrijwillige inzet doet of wil gaan doen kan gebruik maken van het scholingsaanbod. Of zelf een aanbod inzetten. Organisaties kunnen hun aanbod open zetten waardoor er een breed bereik en samenwerking ontstaat.

Verder geeft als stedelijk platvorm een krachtig impuls aan participatie, verbinden, versterken en ondersteunen van vrijwillige inzet.

iDOE initieert en coördineert een samenwerkingsverband tussen verschillende maatschappelijke organisaties. Zij stellen hun scholing niet alleen intern maar ook extern beschikbaar voor alle maatschappelijke organisaties en (hun) vrijwilligers. Vrijwilligers zelf leveren een grote bijdrage door elkaar workshops en trainingen te bieden. Dit aanbod voor en door vrijwilligers versterkt elkaar en draagt bij aan een breder netwerk en aan waardering. Verder maakt inzet van een ieder die iets vrijwillig wil bijdragen in onze samenleving mogelijk. Verder is de samenvoeging van het Vrijwilligerscollege (VC) en de Leidse Vrijwilligers Academie (LVA) 

Verder wordt ondersteund door iDOE en door een kernteam van coördinerende vrijwilligers. De aangesloten organisaties zijn op dit moment: Eva, Radius, Libertas, de Binnenvest, BplusC, Vriendendienst Regio Leiden onderdeel van GGZ Rivierduinen Leiden.

Voor vragen, meer informatie mail: info@verderleiden.nl of hilly@i-doe.nl of bel 071 5160474.

Lees meer over Verder

Expertvrijwilligers

Heb je als organisatie behoefte aan een specifiek soort advies of scholing en staat dat niet bij ons scholingsaanbod?  Kijk dan eens in de vrijwilligersbank of er een vrijwilliger bij zit die kan bieden wat de organisatie zoekt.

Daarnaast heeft iDOE ook goed contact met enkele ZZPers en gepensioneerden met specifieke expertise die zich zo nu en dan willen inzetten voor organisatie van iDOE.
Bekijk hier het aanbod van de 'iDOE-experts'

Individuele coaching

Vrijwilligers kunnen gebruik maken van kortdurende individuele coaching, aangeboden door coaches die verbonden zijn aan Verder. Deze coaching draait om vragen, problemen, thema’s en situaties die spelen bij het uitvoeren van het vrijwilligerswerk en die met behulp van een coach verbeterd kunnen worden. Klik hier voor de voorwaarden. 
Klik hier om je aan te melden

Agenda

Het actuele overzicht van trainingen, workshops, Meet-inn's en bijeenkomsten staat in onze agenda.
Bekijk hier de agenda

Fondsenaanvraag

Vrijwel al het aanbod is gratis om deel te nemen voor vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.Voor bijvoorbeeld de intensieve vierdaagse training Vrijwilligersbeleid en –Management wordt een kostenvergoeding gevraagd voor materiaal en lunch. Indien gewenst kan iDOE ondersteunen bij het aanvragen van subsidie om de training te bekostigen.
 

Gratis e-learning

Via de landelijke vrijwilligerswerkacademie kunnen organisaties kosteloos via internet cursussen volgen.
 

Regionaal en landelijk

Ook Fonds 1818 en Movisie bieden trainingen en cursussen aan. Bekijk op Jekuntmeer vraag en aanbod in passend (vrijwilligers)werk,opleiding en activiteiten op het gebied van Zorg en Welzijn. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor welke nieuwsbrief wil je je inschrijven?