iDOE: contactpunt voor vrijwillige inzet

iDOE brengt door middel van matching middels de vrijwilligers- en vacaturebank (groepen) vrijwilligers en organisaties bij elkaar. We organiseren en faciliteren ook trainingen en workshops voor beide partijen en geven informatie en advies. Daarnaast houden we ons ook bezig met promotie- en waarderingsprojecten, trajectbegeleiding en maatschappelijke stages.

iDOE voor vrijwilligers

iDOE vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich inzetten op een manier die het best bij ze past. Daarom kun je een uitgebreid profiel invullen, passende vacatures ontvangen en zelfs door organisaties benaderd worden, als je dat wilt. Daarnaast bieden we diverse workshops en trainingen aan en bieden we de informatie die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.
Lees meer over wat iDOE voor je kan betekenen
 

iDOE voor organisaties

iDOE ondersteunt vrijwillige inzet in Leiden door de uitvoering van vijf basisfuncties. iDOE is ambassadeur, makelaar en een kennis-en adviescentrum voor vrijwillige inzet. Organisaties kunnen onder andere bij ons terecht voor advies en informatie, scholing en kunnen gebruik maken van onze vacature- en vrijwilligersbank.
Lees meer over wat iDOE doet voor organisaties


Scholing

Vrijwilligers en organisaties kunnen bij iDOE terecht voor verschillende soorten scholing. Er zijn workshops en trainingen van iDOE zelf, maar ook Verder biedt deskundigheidsbevordering door vrijwilligers en organisaties voor andere vrijwilligers.

Lees meer over het trainingsaanbod
 

Trajectbegeleiding

Trajectbegeleiding van iDOE is bedoeld voor mensen die graag een nieuwe start willen maken en hierin begeleid willen worden. Het is een uitdaging om iets nieuws op te pakken. Vrijwillige inzet is de ideale manier om te ontdekken wat je leuk vindt, om jouw talenten in te zetten en contact te leggen. iDOE zoekt samen met jou naar een passende vrijwilligersplek. Een vrijwilligersplek waar het plezier voorop staat, vinden we bij iDOE erg belangrijk.
Lees meer over de mogelijkheden van trajectbegeleiding
 

Maatschappelijke stages

Jongerenparticipatie in vrijwillige inzet. iDOE maakt zich hiervoor sterk en voert in opdracht van de gemeente Leiden de coördinatie en makelaarsfunctie uit met betrekking tot de Maatschappelijke Stages in Leiden en regio.


Op de stagebank van iDOE worden alle stageplaatsen verzameld. Scholieren kunnen zelf online zoeken naar een stageplaats, die door ons of de organisaties is geplaatst. iDOE coördineert de samenwerking tussen de verschillende partijen, geeft advies en praktische informatie.
Lees meer over maatschappelijke stages in Leiden
Ga rechtstreeks naar de stagebank
 

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en andere groepsbemiddeling

Steeds meer bedrijven willen zich met hun werknemers inzetten voor de maatschappij. Wij noemen dit maatschappelijk betrokken ondernemen. Maar ook andere groepen, bijvoorbeelden studenten, vrienden en clubleden melden zich steeds vaker op zoek naar een leuke klus.
Lees meer over maatschappelijk betrokken ondernemen en groepsbemiddeling
 

Campagnes en evenementen

iDOE organiseert, coördineert en ondersteunt campagnes en evenementen ter promotie en waardering van vrijwillige inzet, zoals NLdoet in Leiden, de Leidse Vrijwilligersprijs en de jaarlijkse waarderingsactie voor vrijwilligers.
Lees meer over de campagnes en evenementen

Advies en trainingen collega-instellingen op aanvraag

Op aanvraag verzorgen wij advies en trainingen op maat aan collega-instellingen. Eerder deden we dit al voor gemeente Voorschoten en Katwijk. Denk bijvoorbeeld aan advies of een training op het gebied van vrijwilligersbeleid of het opzetten van een vrijwilligerscentrale.

iDOE werkzaamheden:

 • Bemiddeling tussen organisaties en vrijwilligers: matching van vraag en aanbod.
 • Adviesuur voor organisaties: kennismakingsgesprek & vragen en advies
 • Kennisbevordering: training en workshops, Verder
 • Trajectbegeleiding: individuele trajecten en ondersteuning.
 • Campagnes en evenementen: zoals promotiecampagnes, vrijwilligerswaarderingsactie, beurzen, etc.
 • Maatschappelijke stages, coördinatie en matching van vraag en aanbod in de regio Leiden.
 • Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

iDOE agenda

Bekijk ons recente aanbod bijeenkomsten, workshops en trainingen in deiDOE agenda

Organisatie

iDOE is een non-profit organisatie en onderdeel van de grotere zorg- en welzijnsorganisatie Libertas Leiden. iDOE functioneert echter zelfstandig en is er voor alle organisaties in Leiden en omstreken. Ons team:

 • Kirsten Zitman
  Teammanager
 • Mariëtte Koning
  Vacaturebank en Website onderhoud
 • Annemieke Dubbeldeman
  Pr, vrijwilligerswaarderingsactie
 • John Witteman
  iDOE Leiderdorp, adviseur contactpunt
 • Sophy Wolters
  Project Door
 • Hilly Geleijnse
  Deskundigheidsbevordering, Trajectbegeleider, Verder
 • Tessa den Dulk
  Maatschappelijke stages, jongeren, iDOE Oegstgeest, info en advies
 • Anke Breur
  PR, Vrijwilligersbeleid- en management
 • Lotte Burgmeijer
  Administratief medewerker
 • Katja Willems
  Deskundigheidsbevordering, info en advies
 • Marvin
  ondersteuning

Het team van iDOE werkt intern aan duurzame inzetbaarheid: Hoe blijf je als sociaal professional vitaal in het werk met alle veranderingen in het Sociaal Domein? Het traject is in samenwerking met HGMR die ons trainen en coachen. Met dank aan subsidie van het ESF in het kader van Duurzame Inzetbaarheid. Nieuwsgierig? Neem contact op met Kirsten Zitman.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor welke nieuwsbrief wil je je inschrijven?