Jongere inzet

iDOE voert in opdracht van de gemeente Leiden de coördinatie en makelaarsfunctie uit met betrekking tot de Maatschappelijke Stages in Leiden. 

Maatschappelijke Stage (MaS) houdt in dat jongeren zich vrijwillig inzetten tijdens hun schoolperiode in het voortgezet onderwijs bij een maatschappelijke organisatie. De MaS is per schooljaar 2016- 2017 geen wettelijke verplichting meer vanuit OC&W. Dit betekend dat VO scholen in Leiden op hun eigen manier invulling kunnen geven aan de MaS. Soms valt het onder het vak Burgerschapsvorming en soms doen scholen in een bepaalde periode vrijwilligersprojecten. Via deze link vind je een overzicht van schooljaar 2016-2017 met welke Leidse VO scholen MaS organiseren; in welke periode, hoeveel leerlingen en uit welk leerjaar.

 

Rendement Maatschappelijke Stage

Jongeren zetten zich in voor een ander of voor de samenleving zonder dat ze er voor betaald worden. Ze maken vaak kennis met een nieuwe doelgroep en ervaren het effect op de ander als je ze belangeloos helpt. De MaS is niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren zelf, maar levert ook veel op voor de stagebieders. Jongeren hebben een frisse kijk, andere netwerken en kwaliteiten o.a. op het gebied van nieuwe media. Elke geslaagde stage kan een ambassadeur opleveren voor de organisatie!

 

Ondersteuning

iDOE biedt op het gebied van Jongere inzet ondersteuning aan alle betrokken partijen: VO scholen, jongeren en maatschappelijke organisaties uit Leiden en Omgeving.  

 

Netwerkbijeenkomsten

In het voor- en najaar organiseert iDOE jaarlijks MaS Netwerkbijeenkomsten. Diverse maatschappelijke organisaties en VO scholen maken kennis met elkaar en/of houden hun contacten warm. Actuele thema's worden besproken en er worden gastsprekers uitgenodigd. Zo houden wij de MaS Live and kicking! Zie de links hieronder voor de sfeerverslagen. Ook graag deelnemen aan de eerstvolgende MaS bijeenkomst? Stuur een mail naar Tessa via tessa@i-doe.nl.  

 

Vacaturebank

iDOE beheert een digitaal matchingssysteem met stageplaatsen binnen de Vacaturebank. Via deze link kom je direct bij alle maatschappelijke stages. Organisaties kunnen er hun Maatschappelijke Stages plaatsen door aan te vinken dat de vacature geschikt is voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Er is ook een optie om de vacature aan te merken dat deze uiterst geschikt is voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar. Leerlingen en jongvolwassenen zijn in de gelegenheid om na inloggen van achter de computer stageplaatsen/vrijwilligerswerk te vinden dat voor hen geschikt is. Scholen kunnen eveneens inspiratie opdoen en in contact komen met de organisaties.

Contactpunt

Lukt het leerlingen niet om via de vacaturebank van iDOE of eigen netwerk een MaS te vinden? Dan is het mogelijk om advies te krijgen op het contactpunt van iDOE op maandag en woensdag van 12.00 tot 16.00 uur, in de Bibliotheek op de Nieuwstraat 4 te Leiden (een afspraak is niet nodig). 

Organisaties die vragen hebben over de MaS kunnen contact opnemen met Tessa den Dulk of op afspraak één keer per maand op dinsdagmiddag langskomen op het contactpunt. Stuur van te voren de vraag naar maureen@i-doe.nl

MaS adviseurs van iDOE

Neem voor vragen over de MaS contact op met Tessa den Dulk

071 5162451 | tessa@i-doe.nl
Werkdagen
: dinsdag & donderdag en vrijdag.
 

Welke vorm van vrijwillige inzet past bij jou? Doe de test en ontdek jouw talent!

Speciaal voor jou, je vrienden en klasgenoten is er een test gemaakt, zodat je kunt zien welke vorm van vrijwillige inzet bij jou past.

Doe de test!

Laatste nieuws

Op onze nieuwspagina vind je ook het laatste MaS-nieuws. Wil je de vooraankondigingen van de Netwerkbijeenkomst niet missen?

En ben je nog niet ingeschreven voor de updates van iDOE? Meld je dan hier aan

iDOE Verhalenmakers

iDOE zoekt verhalenschrijvers en vlogers die vrijwillige inzet in Leiden onder de aandacht willen brengen. Eén van de taken van iDOE is om vrijwillige inzet in de stad Leiden te promoten, zodat iedereen kan zien welke mogelijkheden er zijn om je talenten in te zetten. Heb jij een vlotte pen, oog voor toffe foto's of vlog je graag? Lijkt het jou leuk om op pad te gaan en een verhaal uit te werken of vlog te maken voor bijvoorbeeld je Maatschappelijke Stage? Meld je dan hier aan en dan bespreken we de mogelijkheden. 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor welke nieuwsbrief wil je je inschrijven?