Voor organisaties

iDOE brengt door middel van matching vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Als expertisecentrum op het gebied van vrijwillige inzet organiseren en faciliteren we trainingen en workshops voor beide partijen en geven we informatie en advies. Daarnaast houden we ons bezig met promotie- en waarderingsprojecten, trajectbegeleiding, Maatschappelijke Stages en jongereninzet, het Beursplein 071 en het verbinden van non-profitorganisaties.

Vrijwilligers werven

Matching op maat

iDOE zet zich in om organisaties en vrijwilligers zo goed mogelijk aan elkaar te matchen. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid een uitgebreid profiel aan te maken en organisaties kunnen zich presenteren met een profielpagina en vacatures plaatsen. Organisaties kunnen vacatures plaatsen voor eenmalige klussen, projecten of vaste vrijwilligersplekken. Lees hier hoe je de vacatures zo aantrekkelijk mogelijk schrijft.
Door ons automatisch matchingssysteem worden organisaties en vrijwilligers zo goed mogelijk aan elkaar gematcht. Daarnaast kunnen beide partijen natuurlijk ook nog handmatig zoeken. iDOE heeft hierin een faciliterende functie. De werving, selectie en begeleiding van de vrijwilligers wordt door organisaties zelf gedaan.

Daarnaast kan matching voorkomen door doorverwijzingen via ons Open Contactpunt.

Zelf actief op zoek naar vrijwilligers

Organisaties kunnen zelf vrijwilligers zoeken in onze vrijwilligersbank. Elke vrijwilliger die zich bij ons inschrijft, kan zelf kiezen om zijn/haar profiel zichtbaar te maken voor organisaties. Let er bij het zoeken op dat je alleen vrijwilligers benadert waarvan je denkt dat ze echt wat te bieden hebben aan jullie organisatie. Zo zorg je ervoor dat vrijwilligers niet overvraagd worden. Reageert een vrijwilliger niet binnen twee weken? Neem dan contact met ons op.
De vrijwilligersbank is een goed middel voor de werving van vrijwilligers. Vergroot ook de kans op werving door de vraag breder uit te zetten via bijvoorbeeld de krant, social media en persoonlijke gesprekken. iDOE geeft regelmatig trainingen op het gebied van werven van vrijwilligers, daarnaast kun er ook een adviesgesprek aanvraagd worden. 

Naast individuele vrijwilligers kun je ook eens denken aan groepen,  zoals bijvoorbeeld bedrijven in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Heb je een activiteit of klus die geschikt is voor een kleine of grote groep? Geef dit dan aan bij het aanmaken van de vacature.

Scholing

Organisaties kunnen bij iDOE kun je terecht voor scholing. Er zijn workshops en trainingen van iDOE zelf en scholingsaanbod vanuit Verder, deskundigheidsbevordering door organisaties en vrijwilligers voor andere vrijwilligers.
Lees meer over ons scholingsaanbod

Bekijk het recente aanbod scholingsaanbod en andere bijeenkomsten voor vrijwilligers en organisaties in deiDOE agenda

Informatie & advies

iDOE geeft informatie en advies over o.a. besturen, fondsenwerving en subsidies, wet- en regelgeving, trajectbegeleiding en aanverwante zaken. Heb je een vraag of probleem, neem dan gerust contact met ons op. iDOE denkt graag mee en geeft advies op maat. Lees hier meer over onder andere de VOG en de vrijwilligersverzekering.

Promotie vrijwillige inzet

iDOE houdt zich jaarrond bezig met de promotie van vrijwillige inzet. In 2017 hebben we ook een speciaal promotieproject 'De verhalenmakers'.

Eind maart vindt altijd het landelijke NLdoet in Leiden plaats. Organisaties kunnen hun NLdoet-klussen aanmelden via de landelijke site. (Groepen) vrijwilligers zoeken daar hun klus.

Vrijwilligerswaardering

De gemeente Leiden besteedt jaarlijks in samenwerking met iDOE aandacht aan de waardering van vrijwilligers in Leiden door middel van de waarderingsactie. In het verleden maakten we vrijwilligers o.a. blij met een theaterbezoek en workshops. Vrijwilligers van Leidse organisaties kunnen hier gebruik van maken.

Daarnaast is er de jaarlijkse Leidse Vrijwilligersprijs, met prijzen voor (groepen) vrijwilligers binnen meerdere categorieën en een aanmoedigingsprijs voor jongeren. iDOE ondersteunt de Leidse Vrijwilligersprijs op administratieve wijze.

Organisatie en vacatures aanmelden

Wil je je organisatie op onze site presenteren en vacatures plaatsen? Dat kan! Maak eerst een organisatieaccount aan en daarna kun je ook vacatures aanmaken.

Inschrijven!

Op de hoogte blijven?

Organisaties die bij ons ingeschreven staan, krijgen maandelijks updates, verhalen en inspiratie met betrekking tot vrijwillige inzet in Leiden in hun mailbox, evenals het aanbod van de laatste workshops. Sta je niet ingeschreven, maar wil je toch updates krijgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van iDOE.

Nog meer iDOE

Participatiewet

De Participatiewet brengt veel veranderingen met zich mee en roept veel vragen op. Voor organisaties hebben wij deze vragen gebundeld en beantwoord.
Lees hier meer over de Participatiewet 

Project Door

Project Door heeft als uitgangspunt om alle Leidenaren deel te laten nemen aan de maatschappij, ook voor wie het wat moeilijker is. Project Door gaat de wijken in en mensen vragen of ze mee willen doen.
Lees hier meer over Project Door

Maatschappelijke stages

iDOE maakt zich sterk voor jongerenparticipatie in vrijwillige inzet  en voert in opdracht van de gemeente Leiden de coördinatie en makelaarsfunctie uit met betrekking tot de Maatschappelijke Stages in Leiden en regio.
Lees meer over maatschappelijke stages en jongerenparticipatie in Leiden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor welke nieuwsbrief wil je je inschrijven?